Begeleiding en coaching

Bij Educatis is jouw carrière in goede handen. Educatis helpt en ondersteunt (beginnend) leerkrachten bij het uitvoeren van hun vak en biedt hen mogelijkheden om te blijven leren en ontwikkelen. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van de opleidingen die beschikbaar zijn voor de medewerkers van Educatis.

Ook werken bij Educatis? Klik gelijk door naar de vacaturepagina.
 

Masterclasses voor personeel

Leerkrachten kunnen zich ontwikkelen en professionaliseren met individuele en teamsopleidingen. Nieuw in het opleidingsaanbod zijn masterclasses die op woensdagmiddag worden gegeven. Het aanbod bestaat nu uit de masterclasses: ‘de leeruitdaging’ en ‘alledaagse lessen in christelijk perspectief – What If Learning’ en het oriëntatietraject ‘leidinggeven’.

In de masterclass 'de leeruitdaging' staat het model ‘de leerkuil’ met focus op diep leren centraal. Deelnemers leren hoe ze leerlingen in de leerstand krijgen. Tijdens de masterclass komen zaken als leerstrategieën en eigenaarschap aan bod en krijgen leerkrachten praktische handvatten mee.

De masterclass ‘alledaagse lessen in christelijk perspectief – What If Learning’ gaat over christelijke waarden bijbrengen bij kinderen, niet alleen tijdens godsdienstlessen en momenten rond de Bijbel, maar ook in alledaagse lessen als rekenen, handvaardigheid en taal. ‘What If Learning’ staat hierbij centraal. Dit uit Engeland en Amerika afkomstige project stimuleert leerkrachten op een praktische manier en biedt hen handvatten voor op school.
 

Orientatietraject leidingevenden

Het oriëntatietraject ‘leidinggeven’ is een (vrijblijvende) introductie in de wereld van leidinggeven. In vier dagendelen vergroten deelnemers hun kennis en inzicht in persoonlijke kwaliteiten en valkuilen en maken ze kennis met de eigenschappen en aspecten van effectief leiderschap.
 

Overige scholing

Behalve de masterclasses krijgen beginnend leerkrachten coaching met behulp van video-opnamen. Zo zie je wat goed gaat en wat nog beter kan.

Download de scholingsbrochure voor meer informatie!

Als werkgever staan we altijd open voor nieuwe ideeën en opleidingen. Wil jij ook een baan waarin je continu kunt ontwikkelen? Solliciteer dan nu!